Lukijalta: Start up -pöhinää paikkakunnalla—Merkittävimmät innovaatiot syntyvät, kun ihmiset eri aloilta kohtaavat ja yhdistävät voimansa

Takana on hieno *ship Startup Festival. Kaksi energiaa tihkuvaa päivää ja kymmeniä hienoja ideoita, joiden menestystarinaa toivottavasti saamme tulevaisuudessa seurata. Emme voi aina ennustaa, saako uusi idea siivet alleen ja syntyykö siitä innovaatio, joka muovaa tulevaisuuttamme. Jokainen idea ja kehitystyö jättää kuitenkin jälkensä tähän maailmaan, ja ne jotka etulinjassa intohimolla kehittävät uutta, luovat myös tulevaisuuden suunnan.

Festivalin päätöspäivänä Kotkan torilla Juhani ”Tami” Tamminen painotti kolmea mielestään tärkeintä asiaa; asennetta, toistoja ja fysiikkaa. Menestys on harvoin onnenkantamoisen seurausta, eikä kova työkään aina yksin johda tulokseen. Tulevaisuutta emme muovaa yksin. Merkittävimmät innovaatiot syntyvät, kun ihmiset eri aloilta kohtaavat ja yhdistävät voimansa. Tarvitsemme erilaisia ekosysteemejä ja verkostoja, joilla mahdollistamme törmäytyksiä toimialojen rajapinnoilla.

Merkittävimmät innovaatiot syntyvät, kun ihmiset eri aloilta kohtaavat ja yhdistävät voimansa.

Oli hienoa osallistua startup-pöhinään – kiitokseni järjestäville tahoille, mentoreille ja rohkeille startupeille. Työ visiota kohti jatkuu. Samanaikaisesti eri tahot tekevät perustyötä, jotta uudetkin startupit näkevät päivän valon. Toivottavasti saamme ensi vuonna jälleen nähdä uuden joukon hienoja startupeja Kotkassa.

Perustyötä tehdään myös toimivien yritysten kentällä. Startupin ja vuosia toimineen yrityksen arjessa on eronsa. Arki vie mennessään ja mahdollisesti toisinaan yrittäjinä unohdamme, että olemme osa yrittäjyyden ekosysteemiä ja verkostomme mahdollistavat monia asioita, ehkäpä myös visiomme tulevaisuudessa. Iloitsen siitä, että verkostoitumiselle annetaan täällä alusta; Kotkan kaupunki mahdollistaa muiden toimijoiden kanssa yrittäjille verkostoitumisillan, Kymenlaakson Yritystreffit. Toimivilla yrityksillä on vajaan kuukauden kuluttua oiva mahdollisuus tavata sekä toisiaan että hieno joukko yrittäjyyden kentällä toimivia asiantuntijoita. Edistetään kestävää yrittäjyyttä; pidetään yllä pöhinää ja vahvistetaan yrittäjyyden ekosysteemiä!

Mia Janhunen, Bisnesluotsi Oy, Kotka