Lukijalta: Hallitus on pihalla sopimuskulttuurista

Jälleen kerran oikeistohallitus saa ay-liikkeen vastarintaan esittämällä irtisanomissuojaan heikennyksiä!

Elääkö hallitus vielä sitä aikaa, kun rengit,piiat ja torpparit potkittiin työsuhteesta irti ”mitään sanomatta” ! Voi hyvät hyssykät , työministeri Jari Lindströmin (sin.) pitäisi vanhana Voikkaan paperitehtaan ay-miehenä tietää mitä siitä seuraa, kun hallitus puuttuu palkansaajaan sopimusturvaan – ovat vielä tessit ja muut sopimukset voimassa. Nyt haluttiin haastaa riitaa riidan vuoksi. Häpeällistä oli tuoda hallituksen esitys eduskuntaan arvioitavaksi ja äänestettäväksi. Hallitus on pihalla sopimuskulttuureita, joka Suomessa on – siis pihalla kuin lumiukko tai -akka.

Olin 15-vuotias, kun liityin Merimies-unioniin ja nyt eläkeläisenä olen AKT:n vapaajäsen. Olen aina valmis puolustamaan palkansaajia, jotka ovat ammattiyhdistysliikkeessä, sillä ilman meitä ja edeltäjiämme ei oltaisi demokratian hyvinvointimaa. Sat vuotta sitten aloitettu sopimisen ja lainsäädännön kulttuuri on johtanut hyviin lopputuloksiin vahvistamalla demokratiaa ja sen kuvaa.

Lopuksi eduskunnan äänestyksessä hallituksen esityksiä vastaan äänestivät kotkalaiset edustajamme Sirpa Paatero (sd.) ja perussuomalaisten Juho Eerola. ”Vääryyksien oikaiseminen ei ole rikos”, tuumasi Juho Eerola ja se käy hyvin tähän teemaan!

Mertsu JK. Merivirta, ammattiyhdistysliikkeen vapaajäsen, Kotka