Lukijalta: Ihminen tarvitsee ihmisen kosketusta

Nyt, jos koskaan, ihminen tarvitsee ihmisen. Jollei muuten, itsensä takia. Nyt saa olla itsekäs, inhimillisen etääntymisen ja kylmyyden aikana.
Perhe-, suku-, kylä-, heimo- ja kansayhteisöllisyys toivat turvaa. Ihminen tarvitsi fyysistä turvaa. Nykyään jo perhekokonaisuuksissa on häikkää. Me ihmiset emme osaa elää yhteisöllisesti, kaikkien tarpeet huomioiden. Aiemmin yhteisöllisyys oli voimavara. Nyt se on taakka. Mikä muutoksen on aiheuttanut ?

Ytimessä on ihmisen henkinen erkaantuminen toisesta ihmisestä. Tatsi puuttuu. Me tarvitsemme henkistä tatsia.

Jollei minulla ole ketään kelle kerron livenä, omia aatoksiani, omaa arkipäivääni, olen ajelehtiva,turvaton ei-kukaan. Ei ketään, kelle puhun tavallisista jutuistani elämääni myllertävistä ylä - ja alamäistä.

Onhan meillä digikavereita. Sormenpyyhkäisyn päässä. Paljonko auttaa! Harvalla on ystävää, jonka luokse mennä itsenään. Ystävää, jota koskettaa. Jokainen tatsi ei ole seksuaalista häirintää. Voi meitä ihmisiä!  

15 000 tiedeihmistä hokasivat, että ihmiskunnalla on vitsit vähissä maapallon kestävän kehityksen kanssa. Yhtä montaa tiedeihmistä ei tarvita hokaamaan, että ihminen on vaikeuksissa, jollei tajua perustarvettaan. Minä, sinä, me  tarvitsemme ihmisen lähelleni. Tarvitsemme toisiamme livenä, emme diginä. Lähellä auttamassa, saamassa apua, tukemassa, saamassa tukea ja koskettamassa.

Jarkko Lappeteläinen, Hamina

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.