Lukijalta: Miksei vastuuta voitaisi siirtää enemmän työntekijän palkkausta suunnitteleville?

Työllistettäville maahanmuuttajille on vaikeaa saada tarvittavia papereita nopeasti. Siitäkin huolimatta, että työnantajalla olisi tiedossa sopiva työntekijä eikä vastaavan ammattitaidon omaavaa olisi löytynyt EU-alueelta.

Kilpailu ammattitaitoisista työntekijöistä kiristyy, koska kouluttaminen tarvittaviin tehtäviin vie aikaa.

Miksei vastuuta voitaisi siirtää enemmän työntekijän palkkausta suunnitteleville? Lyhyesti sanoen: Palkkaaja saisi haluamansa työntekijän saman tien Suomeen, mutta vastaisi mahdollisista ongelmista. Hän varaisi joko rahana tai vakuuksina puolen vuoden palkan sekä rahat paluulippuihin mahdollista maasta poistumista/poistamista varten. Lisäksi hän hankkisi tarvittavat asiakirjat sekä matkaliput Suomeen töihin tulevalle.

Ainahan työnantajalla on riski, että palkkaus todetaan virhetikiksi. Miksi vastuun siitä pitää olla maahanmuuttoviranomaisilla, joilla ei voi olla tietoa kaikista eri ammatteihin vaadittavista taidoista ja vielä vähemmän yksittäisen työpaikan erityisvaatimuksista.

Jospa Migri siirtyisi pääosin jälkikäteiseen valvontaan. Se valvoisi, että ne työnantajat, jotka ovat rikkoneet Suomen lainsäädäntöä ja työnantajavelvoitteita saisivat työluvat uusille maahanmuuttajatyöntekijöilleen vasta kun olisivat laittaneet asiansa kuntoon. Oli tulija sitten huippuosaaja tai mustikanpoimija.

Markku J. Kekäläinen