Lukijalta; Toivoisin Juho Eerolalta hieman suhteellisuudentajua ongelmia arvioitaessa

Kansanedustaja Juho Eerola (ps.) on näin vaalien alla innostunut kirjoittamaan (KYSa 5.1.) pysyvästä aiheestaan, maahanmuuttokielteisyydestä.

Hänestä turvapaikkaprosessissa esiintyvien mahdollisten väärinkäytöksien ongelma on hänestä aikamme merkittävimpiä ongelmia. Tästä voi olla montaa mieltä, mutta eivätkö esimerkiksi ilmastonmuutos, sairaan nationalismin lisääntyminen, väestönkasvu, maailman tuloerojen kasvu, suomalaisten eriarvoistuminen, Kotkan työttömyys tai nuorten syrjäytyminen ole aivan eri mittasuhteen asioita ja niitä oikeasti merkittäviä ongelmia? Toivoisin hieman suhteellisuudentajua kansanedustajalta.

Perussuomalaiset houkuteltiin nykyiseen hallitukseen kantamaan vastuuta huudoistaan, mutta siihen osasta heistä ei ollut.

Suomi on oikeusvaltio ja vaikka nykyinen turvapaikkaprosessi ei kestäkään kaikilta osin päivänvaloa – paljolti perussuomalaisten ja Eerolan itsekehuisen raportin jäljiltä – siinä on kuitenkin laillisuusprinsiipit toiminnassa. Perustuslaki turvaa myös paperittomille tietyt oikeudet ja heillä on oikeus muun muassa minimieksistenssiin toimeentulotuessa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun kunnat hoitavat tältä osin oman osuutensa mallikkaasti.

Maahanmuuttoon keskittyvät perussuomalaiset ajautuivat oikeistolaisen hallituksen ulkopuolelle äkkiväärine maahanmuuttokielteisine kantoineen ja se oli kaikkien kannalta hyvä asia. Sen jälkeen hallitus onkin jättänyt raportin räikeimmät suunnitelmat toteuttamatta. Perussuomalaiset houkuteltiin nykyiseen hallitukseen kantamaan vastuuta huudoistaan, mutta siihen osasta heistä ei ollut.

Kotkassakin maahanmuuton haasteita on hoidettu sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti. Eerola viittaa Pasaatin nurkissa pyöriviin kotkalaisiin ja olisi ilmeisesti rajaamassa osalta siellä olemisen.

Hän ei ole huomannut, että kauppakeskuksista on muodostunut ihmisille nykyajan toreja, joissa myös kokoonnutaan sekä tavataan tuttuja ja seurustellaan. Näin on käynyt ympäri maan, ei vain Pasaatissa. Ja kuten torilla konsanaan, Pasaatiinkin mahtuu monenlaista väkeä ja hyvä niin. Se tuo mukavaa eloa ja meininkiä muuten niin hiljaiseen Kotkan keskustaan.

Matti Kujala, Kotka

Kommentoidut