Lukijalta: Onko demareitten maahanmuuttokriittisyys todellista?

Nyt, kun demarit alkavat tulla mukaan näin vaalien alla maahanmuuttokriittiseen keskusteluun, niin lienee syytä kysyä, onko kyse vain vaalipelistä vai uskottavasta halusta puolustaa maata hallitsemattomalta ja Suomen kantokykyä haittaavalta maahanmuutolta?

Tämä kysymys heräsi minulle, kun kansanedustaja ja Kotkan kaupunginvaltuutettu Sirpa Paatero aloitti keskustelun maahanmuutosta julkaisemalla yllättäen näin vuoden alussa asiaa käsittelevän bloginsa Uudessa Suomessa 2.1. otsikolla ”Maahanmuuttokeskustelu” ja heti perään tuli samana päivänä kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas Sami Virtaselta blogi, joka julkaistiin myös täällä Kymen Sanomissa 3.1.

Miksi vasta nyt herätään mukaan keskusteluun, nouseeko demareitten isänmaallisuus esiin vasta vaalien alla?

Yleensä en näe enkä kuule demareitten keskustelevan kriittisesti näistä asioista juuri mitään, mutta Ruotsin parlamenttivaaleissa valtapuolueiden edustajat pyrkivät tällä tavalla keräämään pois ääniä myös maahanmuuttokriittisiltä puolueilta, etteivät ruotsidemokraatit olisi menestyneet niin hyvin vaaleissa, kun lähtivät mukaan kriittiseen keskusteluun.

Onko Paateron, Virtasen ja ylipäätään demareitten maahanmuuttokriittisyys nyt todellista vai yritetäänkö tässä pelata samaa peliä, mitä valtapuolueet tekivät Ruotsissa? Miksi vasta nyt herätään mukaan keskusteluun, nouseeko demareitten isänmaallisuus esiin vasta vaalien alla?

Suomalaiset äänestäjät ovat nyt hyvin laatutietoisia, heitä ei kannata puijata ja siksi haluankin, että demareilta tulee rehellinen vastaus näihin kysymyksiin. Muuten tulkitsen demareitten maahanmuuttokriittisyyden teennäiseksi.

Mukavaa sinänsä, että nyt demarit(kin) alkavat huolestua näistä asioista ja voitaisiin etsiä yhdessä asiallisia ratkaisuja maahanmuuttoa koskeviin ongelmiin. Toivottavasti kyse ei ole puhtaasta eduskuntavaalipelistä, kun sitten seuraavassa eduskunnassa keskustelemme yhdessä myös todellisesta halusta ennalta ehkäistä ja estää hallitsematonta ja laitonta maahanmuuttoa.

Vesa Levonen, kansalaispuolue, Kotka

Luetuimmat