Lukijalta: Perussuomalaisten leikkaukset mahdottomia

Perussuomalaiset kertoivat marraskuun varjobudjetissaan leikkaavansa 315 miljoonaa euroa vastaanotto- ja kotouttamismenoista sekä 300 miljoonaa kehitysyhteistyön määrärahoista. Mielestäni se on mahdotonta ja puolue pyrkii ilmeisen tietoisesti harhauttamaan kansalaisia.

Kotouttamiskorvaukset ovat lain edellyttämiä korvauksia kunnille turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista. Perussuomalaiset eivät voi leikata korvauksia ilman lainmuutosta. Vastaanottokustannukset taas lasketaan osaksi kehitysyhteistyörahoja, joten mainittua 315 miljoonan euron ”leikkausta” ei voi toteuttaa.

Koska vuoden 2019 kehitysyhteistyöhön jo sisältyvät vastaanottokulut olivat 96 miljoonaa, niin perussuomalaisten 615 miljoonan euron leikkausehdotuksesta jäljelle jäävä 300 miljoonan osuus kutistuu noin 200 miljoonaan euroon jääden siten raa’aksi torsoksi alkuperäiseen ehdotukseen verrattuna.

Todellisuudessa Jussi Halla-ahon (ps.) ja Juho Eerolan koko lumebudjetti on toteuttamiskelvoton, kuten mielestäni suurin osa puolueen muistakin aloitteista, kuten energiatukien poistaminen kesken sopimuskauden ja kansainvälisistä sopimuksista irtautuminen.

Presidentti Niinistö otti ansiokkaasti kantaa uudenvuodenpuheessaan ihmisarvoa kunnioittavan yhteiskunnan puolesta, jota Halla-aho ennätti tietysti kritisoimaan. Toivon vastaperustetun Silakkaliikkeen tuovan tervetullutta muutosta Suomen nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin.

Petri Rissanen (vas.),

Kotka