Lukijalta: Lähitulevaisuutemme Kotka vaatii yhteistä työtä ja viisaita päätöksiä

Saamme paljon lukea huonoja uutisia Kotkasta. Valitettavasti usein asialla ovat istuvat valtuutetut. Moni vuorollaan on sammuttamassa valoja ja toinen uhkailee kriisikunnalla ja mustapukuisilla miehillä. Syntyperäinen kotkalainen päättäjä ajattelee tulevaisuudestamme näin:

Meillä on Suomen suurin satama, joka parantaa kannattavuuttaan vuosi vuodelta. 2019 solmittiin yhteistyö UPM:n kanssa ja uusi sellukuuri toimii täydellä teholla, suuruus 20 000 neliötä. Ratapihan laajennus on kunnossa, samoin tuplaraiteet Kouvolaan, helppous saavuttaa Suomen suurin satama auttaa myös pohjoista naapuriamme. Kouvolaan onkin juuri valmistunut Suomen modernein rautatieterminaali. Miljardihanke on tehty ja Mussaloon on rakennettu UPM:n biojalostamo, laitos, joka mullistaa Suomen viennin.

Pidetään me optimistit lippu korkealla.

Uusi keskussairaala on valmis. Reilusti yli 100 miljoonan euron investointi on tehnyt Kotkan helpoksi ja mukavaksi paikaksi tulla hoiva-alan töihin, uuteen keskussairaalaan, missä puitteet ovat viimeisen päälle.

XAMK:n uusi kampus Kantasatamassa on valmistunut. Mahtava juttu. Parituhatta opiskelijaa kansoittaa keskustan kaupat ja ravitsemusliikkeet ja jää opiskelujen jälkeen Kotkaan töihin. Upea tapahtumakeskus on valmis, joka vetää peräti 2 500 katsojaa. Messut ja seminaarit ovat jatkossa Kotkassa paikassa, missä pelataan myös KTP-Basketin ja Peli-Karhujen koripallon SM-finaalien kotipelit. Popeda ja Juha Tapio esiintyvät täysille katsomoille ja Kantasataman hotellin myyntiaste on lähellä sataa.

Arto Tolsa -areenan uusi aurinkokatsomo VIP-aitioineen on valmis. Samalla on valmistunut uusi kylpylä-uimala. Jalkapallokausi avataan KTP:n ystävyysottelulla valioliigaseura Norwichia vastaan täydelle 5 000 ihmisen katsomolle. Areenasta on tullut myös suosittu ulkoilmakonserttien tapahtumapaikka, joka vetää lähes 10 000 ihmistä Meripäivä-areenalle.

Kyminlinnaan on avattu upea kulttuurikeskus. Jokavuotinen elokuvafestivaali houkuttelee taiteilijoita ympäri maailmaa. Risteilyvieraat kansoittavat historiallisen Kyminlinnan houkuttelevana kohteena, jonne on järjestetty päivittäisiä aktiviteetteja vauvasta vaariin.

Pidetään me optimistit lippu korkealla, ja järjestetään omalle rakkaalle kotikaupungille monia lihavia vuosia. Se vaatii yhteistä työtä ja viisaita päätöksiä. Ympäristön puitteet meillä on jo kunnossa. Yksi viisas päätös tulee seuraavalta eduskunnalta, joka päättää rakentaa rantaradan Turusta Helsingin kautta Kotkaan.

Mika Arola ja Pasi Hirvonen (kok.), Kotka

Uusimmat uutiset