Lukijalta: Kiky pysyy keinovalikoimassa, jos Sipilä saa jatkaa pääministerinä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lupaa höykyttää meitä lisää, jos keskusta voittaa eduskuntavaalit ja hän saa jatkaa pääministerinä. Sipilä puoltaa sitä, että ”kikyttelyt” jatkuvat.

Välillä Sipilä lupaa rahaa eläkeläisille ja "turvapaikkaturismiin" kuluu edelleen satoja miljoonia euroja. Täytyyhän se raha tietysti taas jonkun pussista ottaa, kun välillä tehdään katteettomia lupauksia. Maksajiksi Sipilälle kelpaavat duunarit.

Yleisesti ollaan sitä mieltä, että uusi taantuma kolkuttaa jo ovella. Yhdysvalloissa ja Kiinassa kasvu hiipuu, samoin Saksassa ja Ranskassa. Italia on jo taantumassa ja väliin uhkailee eurosta eroamista.

Kilpailukykysopimuksella (kiky) voidaan parantaa hiukan yritysten tulosta, mutta se ei välttämättä johda investointeihin. Kiky leikkaa kansalaisten ostovoimaa ja vaikuttaa heikentävästi talouteen.

Nykyhallituksen politiikka on ollut outoa. Kansakunnan tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin (TKI) suunnattuja varoja leikattiin roimasti. Tilalle tuotiin julkisen omaisuuden ja tuotannon yksityistämistä –tieverkko, rautatiet, sote- uudistus. Tämä ei ole mitään kehitystä. Saamapuolella ovat kansainväliset toimijat, jotka kiikuttavat voitot veroparatiiseihin ja Suomi jää nuolemaan näppejään. Näillä eväillä työllisyysaste tulisi laskemaan seuraavalla hallituskaudella.

Sama meno jatkuu, jos Sipilä jatkaa pääministerinä ja kikyt pysyvät keinovalikoimassa. Euron vuoksi emme valitettavasti voi muuten sopeuttaa taloutta. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Turvattomuus lisääntyy ja eriarvoisuus kasvaa.

Vesa Levonen, kansanedustajaehdokas (kp.sit.), Kotka