Lukijalta: Onko Haminalla sellaista tarjottavaa, joka saisi jäämään kaupunkiin?

Kuka jää Haminaan tai kuka tulee tänne? Hamina on paikka, jossa jokainen tuntee jonkun ja joku taas sen jonkun. Tämä on siis paratiisi myös juoruilijoille. Kaikki tunnetaan nimeltä ja näöltä ainakin.

Huhuileeko Hamina uusia asukkaita? Armeijan moni käy täällä, mutta palaa varmasti takaisin minne tahansa paitsi tänne, ellei sitten löydä rakkautta. Hamina voi olla myös shokki, tavallaan.

Onko Haminalla paljon annettavaa? Opiskelumahdollisuudet ovat vähäiset, töitäkään ei löydy, ainakaan mieluisia. Täytyykö tyytyä tarjontaan, siihen mitä on tarjottimella?

Hiljeneekö Hamina hiljaa? Haminassa kyllä järjestetään Tattoota ja Valojen öitä, mutta riittääkö tämä kulttuuritarjonta meille ja muille? Muutama museokin toki on. Ja löytyyhän täältä myös paikallisia kirjailijoita, joista Haminan tulisi olla ylpeä. Haminassa on siis myös plussaa. Nämä ovat Haminan valttikortteja. Myös paikalliset bändit voivat saada kuuluisuutta maailmalla, kunhan jaksavat tehdä töitä sen eteen. Tsemppiä heille. Nyt Haminasta on kaavailtu runokaupunkia. Se on hienoa, mutta täältä ei kannata etsiä mitään hohdokasta, unelmat kuljettavat kyllä muualle. Toivottavasti myös toteutuvat.

Kuka jää Haminaan pyörimään? Nimenomaan; tätähän kutsutaan myös ympyräkaupungiksi. Liputkin liehuvat.

Täytyy myös nostaa hattua Jamilahden kansanopistolle sekä Haminan kansalaisopistolle; he pitävät meidät haminalaiset virkeinä. He pyörittävät kursseillaan tätä kaupunkia jokikinen syksy ja tarjoavat mahdollisuuden löytää jotakin. Ja haminalaiset jaksavat taas

Joku lähtee, joku jää, jokaisen oma valinta. Äläkä unohda mainita mistä olet kotoisin. Kyllä Haminasta löytyy aina jotakin kerrottavaa.

Päivikki Puonti, Hamina