Lukijalta: Kenen joukoissa perussuomalaiset seisovat?

Perussuomalaisten kotkalainen keulahahmo Olli Kekkonen kirjoitti (KySa 30.5.), että heidän puolueessaan kaikki saavat ajatella omilla aivoillaan. Näkisinpä sen, että siellä edes joku uskaltaisi asettaa kriittisiä kannanottoja siihen, mihin joukkoon puolueen johto on viemässä perussuomalaisten euroedustajia. Ei kuulu mitään.

Kaikki siis hyväksyvät sen, että perussuomalaiset liittoutuvat Euroopassa joukkoon, jossa on puolueita ja vallanpitäjiä liikkeistä, joiden taustalla ja nykyretoriikassa on merkkejä niin fasismista kuin natsismista. Ja jossa on tehty puolueiden kesken yhteistyösopimuksia Venäjän johtavat Putin-puolueen kanssa. Ja mukana on puoluejohtajia, jotka rahoittavat vaalikampanjoitaan venäläisellä rahalla, ja jossa nämä puoluejohtajat veljeilevät yhteiskuvissa Venäjän johtajien kanssa. Kaiken lisäksi osa hakee tukea herra Trumpista, joka pelaa omaa peliään eurooppalaisuutta vastaan.

Mukana on puoluejohtajia, jotka rahoittavat vaalikampanjoitaan venäläisellä rahalla.

Erityisesti Venäjä, mutta myös USA:n nykyinen johto ja Kiina pelkäävät yhtenäistä Eurooppaa. Siksi he tukevat sekä sanallisesti että taloudellisesti niitä oikeistopopulistisia liikkeitä, jotka pyrkivät isänmaallisuuden nimissä hajottamaan Euroopan omien pyrkimystensä edistämiseksi. Samalla tavoin toimi aikanaan Venäjän edeltäjä Neuvostoliitto, joka tuki kaikkialla maailmalla kommunistisia puolueita tavoitteena muuttaa demokratiat diktatuureiksi. Samaa kehitystä on jo havaittavissa esimerkiksi Unkarissa ja Puolassa.

Lisäksi ihmettelen, että perussuomalaiset ovat kannustamassa niitä valtioita, jotka saavat EU-rahaa enemmin kuin maksavat, ja luovat sen avulla korruptiota. Ja tosiasia on, että esimerkiksi Puola ja Unkari kritiikistä huolimatta pysyvät EU:ssa, niin kauan, kun saavat sieltä rahaa. Koko tämän oikeistopopulistisen liikkeen toiminta on isänmaallisuudesta puhumisen sijaan hyvin epäisänmaallista ja maanpetoksellista, koska pyritään lisäämään kannatusta ja saamaan valtaan heikentämällä sekä oman valtion ja kansan sekä koko Euroopan asemaa maailmalla.

Jos joku nykyisistä perussuomalaisista ei tiedä, mitä esimerkiksi fasismi tarkoittaa, kehottaisin syventymään Euroopan historiaan 1930 –1940-luvuilta. Että kenen joukoissa seisotte perussuomalaiset ?

Matti Piipari,

Kotka

Kommentoidut