Lukijalta: Viestimet antavat naisjalkapallolle ja kaikelle naisurheilulle suhteettoman suuren huomion

Yle on nostanut lisää naisia sekä toimittajakuntaan että ohjelmiin. Ennen lähes kaikki toimittajat olivat miehiä, etenkin urheilutoimittajat. Helsingin Sanomat näki oman ”naisvajeen”, ja hakee nyt naisia palstoille kuin käärmeitä pyssyyn. Se näkyy myös urheilusivuilla.

Jalkapalloammattilaisia on ehkä miljoona, heistä naisia tuskin tuhatta. Virallisen, kaiketi liioitellun tilaston mukaan rekisteröityjä pelaajia on 265 miljoonaa. Naisia on hyvin pieni osa.

Futis on hauskaa vaikka ”mutasarjassa”, mutta mitä parempaa peliä, sen enemmän yleisöä! Meillä naisten ykköstason pelit vastaavat miesten viitosporrasta. Niinpä niissä on saman verran väkeä: 100-200. Maailman kaikesta jalkapalloyleisöstä yli 99 prosenttia tulee miesten peleistä.

Urheilu on ainut inhimillinen alue, missä miehet ovat väistämättä parempia, jo evoluutiosta kumpuavien erojen takia. Jalkapallo monipuolisuudessaan on paras esimerkki. Naiset jäävät murrosikäisten poikien tasolle.

HS:n ja Ylen esimerkin, tendenssimäisen nostatuksen mukaisesti muutkin viestimet antavat naisjalkapallolle ja kaikelle naisurheilulle suhteettoman suuren huomion, vääristävät todellisuutta.

Hannu Eklund, Kotka