Lukijalta: Haminassa on poliisi, vaikka omaa asemaa ei olekaan – yhteisöllisyys voi myös olla kaupungin voimavara

Kovin monet ovat olleet yhteydessä, ja korona-aikanakin tarve koskettaa ylittää pelon. Se nousee mieltä viiltävästä ajatuksesta: Juuri nyt olisimme tarvinneet Sinua.

Minua ei niinkään tarvita, vaan paikallispoliisia. Olen ollut poliisi ja kasvoni ovat tutut. Siksi tarrautujat tarttuvat minuun. Olen lähellä, vaikka olenkin eläkkeellä oleva entinen poliisi.

Tarrautujan tuska välittyy vaativana, sisuksista pursuavana. Posttraumaattiset aatokset juontavat vuoden 2017 alusta, kun Haminan poliisiasema oli ajettu alas joulukuussa 2016.

Kun jotain poistuu, jotain muuta tulee tilalle. Meillä ei ole omaa poliisia Haminassa. Paha ottaa tilaa – sellainen viesti välittyy tarrautujilta.

Olen havainnut poliiseja ajoneuvoineen kaupunkimme alueella. Emme me ole menettäneet poliisia, vaikka omamme menetimmekin Lammassaaren uudelle Pollari-asemalle.

Kun jotain menettää, sen palauttaminen on vaikeaa. Jos meillä jotain tapahtuu, vasteaika poliiseille on kiistatta pidempi Pollarilta kuin aiemmalta omalta asemaltamme Raatihuoneentorilta. Tietoisuus siitä, että lähin poliisi on 30 kilometrin päässä, rohkaisee pahantekoon. Ken muuta väittää, palturia puhuu.

Nostetaan yhteisöllisyys framille Haminassa. Välitetään toisistamme ja seurataan tilannetta.

Jarkko Lappeteläinen, entinen poliisi (emeritus), Hamina

Uusimmat uutiset