Lukijalta: Kymppiluokan perustaminen torpattiin

Kymen Sanomien tekstaripalstalla ihmeteltiin, miksi Kotkassa ei ole kymppiluokkaa. Lähin löytyy Kouvolasta. Vuonna 2016 tein valtuustossa esityksen, että Kotkaan perustetaan uudelleen kymppiluokka. Kimmokkeena tähän olivat monet yhteydenotot, joita sain aiheeseen liittyen kotkalaiselta opetustoimen henkilöstöltä, muun muassa useammalta erityisopettajalta.

Silloinen opetustoimenjohtaja Juha Henriksson vastusti asiaa voimakkaasti. Tein esityksen, joka sai tukea useista eri puolueiden valtuustoryhmistä. Siinä opetustoimi käytännössä velvoitettiin perustamaan kymppiluokka syksyyn 2017 mennessä, ellei jotain muuta tehokkaampaa keinoa peruskoulusta heikon päästötodistuksen kanssa valmistuneiden tilanteen parantamiseksi löytyisi.

Opetustoimen henkilöstöltä sain viestiä, että heitä ei kuultu lainkaan opetustoimen aiheesta tekemässä ”selvityksessä”, jossa yhtäkkiä kukaan ei nähnytkään kymppiluokkaa tarpeelliseksi. Opetustoimi ei loppujen lopuksi esittänyt mitään konkreettista keinoa tilanteen parantamiseksi, mutta ei myöskään perustanut kymppiluokkaa. Tämä rikkoi suoraan valtuuston opetustoimelle antamaa velvoitetta.

Lopuksi valtuustossa hyväksyttiin opetustoimen esitys, jonka mukaan kymppiluokkaa ei perusteta, mutta opetuksen resursseja tulee lisätä. Kyseessä oli pelkkä nollapäätös, jolla kymppiluokka torpattiin, koska resursseja ei ole lisätty. Nyt kun Henriksson ei enää ole opetustoimenjohtaja, ehkäpä asia voitaisiin hoitaa kuntoon.

Kim Soares, Kaupunginvaltuutettu (sd.), Kotka