Lukijalta: Moporalli on kestänyt jo kaksi kuukautta

Kulunut kesä on ollut erittäin piinaava ja raskas, ja nyt en puhu pelkistä helteistä. Täällä Kotkansaarella kuten muissakin kaupunginosissa, esimerkiksi Korelan alueella, on ollut kaksi lähes kuukautta kestänyt jokaöinen aivan sietämätön moporalli. Melusaastetta ovat aiheuttaneet nimenomaan viritetyt mopot.

Pahin meluhelvetti on alkanut yleensä kello 22:n aikoihin ja kestänyt aamutunneille asti. Ikkunoidemme alta on pahimmillaan kaahaillut toistakymmentä mopoa moottorit ja pakoputket täysillä soiden. On ajettu seisaallaan, kolme rinnakkain ajotiellä ja tehty kaikenlaisia vaarallisia temppuja. Meteli kuuluu jo kaukaa ennen kuin ovat lähelläkään taloamme.

Meteli kuuluu jo kaukaa ennen kuin ovat lähelläkään taloamme.

Yritän viestittää tällä kirjoituksella, että koittakaa ymmärtää, mitä tämä meluhelvetti vaikuttaa ihmisten jaksamiseen ja päivällä töihin keskittymiseen. Jaksaminen on ollut äärirajoilla, kun viritetyn mopon ääneen herään monta kertaa yössä. Melu kuuluu korvatulppien läpikin.

Millä ihmeen oikeudella nämä mopoilijat saavat terrorisoida ihmisten kotirauhaa yöstä toiseen? Vastaus ei voi olla, että on koululaisten kesäloma ja että antaa poikien päristellä on sitä itsekin tullut ajeltua mopojen kanssa nuorena. Vanhempien ei pidä antaa vahingon kiertää sukupolvelta toiselle, vaan tietyt käyttäytymisensäännöt ja kunnioitus kanssaihmisiä kohtaan pitää opettaa jo lapsesta alkaen. Ei ole kenenkään etu, että suuri osa kaupunkilaisista menettää yöunet ja tulee jopa sairaaksi, kun ei saa nukkua.

Poliiseilla täytyy olla valtuudet puuttua yöllä häiriköiviin mopoilijoihin ja varsinkin näihin jotka ajavat viritetyillä meluhelvettikoneilla. Ja teille mopoilijoiden vanhemmat, ottakaa vastuuta enemmän itsellenne siitä, miten nuorisonne käyttäytyvät kodin ulkopuolella missä ja mihin aikaan tahansa.

Joka öisen melusaastan uuvuttama.

Paula Kähkönen, Kotka

Kommentoidut