Lukijalta: Hamina kaipaa esteetöntä liikkumista – "Kanaportaat" ajaisivat asiansa Haminan torilla

Juhani Leinonen

Tämä Juhani Leinosen asuintalon porras on kestänyt käytössä jo toistakymmentä vuotta.
Tämä Juhani Leinosen asuintalon porras on kestänyt käytössä jo toistakymmentä vuotta.

Lukijalta

Olen tästä aiheesta kirjoittanut Haminan kaupungille ja Kymen Sanomien yleisönosastoon yli vuosi sitten ja asian edistymättä palaan aiheeseen.

Haminan kauppatoria suunniteltiin pitkään ja hartaasti siinä ollen ilmeisesti jo suihkulähteitä, uima-altaita ja luistinratoja, sekä puisia kopperoita myyjille. En täsmälleen tiedä, oliko niin sanotun yläkolmion ja varsinaisen torialueen välisille portaille suunniteltu luiskaa liikuntarajoitteisille, mutta sitä on siihen toivottu ja asiasta tosiaan kirjoitin yli vuosi sitten.

Haminahan on julistautunut matkailukaupungiksi, jossa kaikki on lähellä kohtauksille maailmanluokan tapaan ja se edellyttäisi myös esteettömän liikkumisen pahimmilta kohtauksilta välttyäkseen.

Nyt odotellaan konsulentin tilaamaa arkkitehtisuunnitelmaa ja sen toteutusta kansainvälisin hankinnoin. Ehdotan, että tämä luiskan tarve toteutettaisi tilapäisesti monin paikoin käytössä olevalla ”kanaportaalla”, eli puu- tai vanerilevyllä liukuestein tai kapuloin.

Mikäli tai kun kaupunki tuskin tätä tilapäistä suurprojektia toteuttaa, niin haastan jonkun alalla toimivan yrityksen sen tekemään. En tiedä muistaako henkilö itse, mutta kysyessäni Lehtosen Jussi alan ammattimiehenä kertoi homman hoituvan varsin vähin vaivoin ja kustannuksin.

Juhani Leinonen

soittajavanhus, humpuukin yleismies, Hamina