Lukijalta: Elämä itsessään on lahja

Joulu tulee kovaa kyytiä vai ajaako jopa ylinopeutta? Vuoden odotetuin juhla. Joulupukki antaa säkistään jotakin; vaan ei elämää, joka on itsessään lahja. Lapset saavat mielin määrin tavaraa, ja revityt lahjapaperit sinkoilevat ympäriinsä. Lapsilla voit nähdä hymyn sekä säkenöivät silmät kun he avaavat paketteja.

Mutta unohdammeko jotakin? Kyllä vain; sen että elämä on itsessään lahja.

Revi vaikka verhot riekaleiksi, jos et muuten näe.

Ei ole mitään tietoa eikä aina mitään merkkejä siitä, milloin täältä täytyy lähteä. Mutta hyvän lahjan sait: elämän. Sitä oppii arvostamaan, silloinkin kun on oikein vaikeaa. Ja muistaa, että aina jollakulla on asiat huonommin.

Terveys on kaikki kaikessa. On paljon sairauksia, jotka voivat myös osua omalle kohdalle. Tarkkaile itseäsi, katso peiliin. Tunnustele, onko kaikki hyvin.

Aina on jossakin joku, joka voi auttaa sinua silloin, kun sinulla on vaikeaa. Vaikka joskus tuntuisikin, ettei apua saa mistään. Kyllä sitä saa.

Muista joka aamu, kun avaat verhot, saat nähdä tuon maiseman. Satoi tai paistoi, tai kumpaakin yhtaikaa, niin sinä näet. Revi vaikka verhot riekaleiksi, jos et muuten näe.

Mene sitten vaikka kaatosateeseen ostamaan uudet, kunhan tunnet eläväsi. Vettä tulee, piiloudu sateenvarjon alle, anna mennä.

Olet saanut maailman parhaimman lahjan, eikä se maksa mitään. Pidä se mielessä.

Päivikki Puonti,

Hamina