Lukijalta: Jukka Poikolainen vastaa Kimmo Dufvalle: Perussuomalaiset saavat syyttää itseään rasismisyytöksistä

Rehellisyys ei ole perussuomalaisten vahvin ominaisuus, mutta toivoisin, että Kimmo Dufva (ps.) yrittäisi edes jotenkin pysyä totuudessa (KySa 16.1.). Minä en omassa kirjoituksessani (KySa 13.1.) syyttänyt perussuomalaisia rasisteiksi. Sellaiseen ei minulla ole tarvetta, sillä perussuomalaiset pitävät itse huolen siitä, että leima pysyy puolueen taakkana niin kauan kuin puheenjohtajana toimii rasistisista kirjoituksistaan tuomittu henkilö ja puolueen näkyvillä paikoilla häärii äärioikeistolaisiin ryhmittymiin myötämielisesti suhtautuvia poliitikkoja.

En myöskään väittänyt, että ilmastonmuutos olisi perussuomalaisten syytä. Totesin vain, että jättäytymällä pois muiden puolueiden yhteisestä ilmastojulistuksesta perussuomalaiset osoittivat konkreettisesti olevansa kyvyttömiä yhteistyöhön näinkin tärkeässä ja meitä kaikkia koskevassa asiassa. Dufvan viittaus Suomen toimimiseen maailman sosiaalitoimistona on onneton, sillä Suomen ulkomaanapu on vain 0,41 prosenttia bruttokansantuotteesta. Sillä summalla ei maamme köyhyysongelmaa poisteta, jos ei siihen muuta poliittista tahtoa löydy.

En myöskään väittänyt, että ilmastonmuutos olisi perussuomalaisten syytä.

Tällä viikolla hallitus ja oppositio pääsivät pikavauhtia yhteisymmärrykseen seksuaalirikosten torjumisessa. Hyvä niin. Perussuomalaiset asettuivat samaan rintamaan, vaikka he ovat vaatineet tiukempia kiristyksiä. Kiristykset olisivat kuitenkin olleet perustuslain ja kansainvälisten sopimusten vastaisia.

Huvittavaa asiassa on, että perussuomalaiset osallistuivat vapaaehtoisesti hankkeeseen, jossa nypittiin heidän poliittiset syömähampaansa pois. Enää perussuomalaiset eivät voi haukkua hallitusta ja muita puolueita maahanmuutto-ongelmien vähättelystä. Nyt puolue on kuin hampaaton joulutonttu aitan nurkalla.

Dufva antaa ymmärtää, että Unkari on tavallisille ihmisille mallikelpoinen maa. Suosittelen Dufvalle tutustumista eurooppalaiseen todellisuuteen eikä lukemaan vain perussuomalaisten Suomen Uutisia. EU on erittäin huolissaan Unkarissa tapahtuvista ihmisoikeusrikkomuksista ja muista hallinnollisista uudistuksista, jotka vievät maata kohti syvää demokraattista vajetta. Unkarin todellisuuteen tutustumisen Dufva voi aloittaa katsomalla Areenasta tuoreen dokumentin Orjuus nyt: Kotiorja Unkarissa. Dokumentti on sanalla sanoen pysäyttävä.

Jukka Poikolainen, Kotka