Lukijalta: Meistä jokainen on oman onnensa seppä

Onnellisuus, se merkitsee jokaiselle jotakin hyvää. Onko onnellinen ihminen se, joka kadulla vastaan tullessaan hymyilee sinulle, hymyilee kaikille, hymyilee muille. Ja itselleen.

Ihminen tavoittelee asioita, etsii kuuta taivaalta, leijuu pilvilinnoissa, etsii, etsii, kunnes onni saattaa jonakin päivänä tulla vastaan. Me ihmiset olemme sellaisia, erilaisia, mutta kuitenkin pohjimmiltamme samanlaisia. Ne ovat vain eri asioita, joita tavoittelemme. Juoksemme pakoon epäonnea tuhatta ja sataa.

Miten voit tulla onnelliseksi ja alkaa hymyilemään myös itse vastaantulijoille? Joku viisas sanoi joskus: " Jokainen on oman onnensa seppä".

Se on täysin totta. Liitetäänkö onnellisuuteen myös menestys? Tarvitsetko hyvän työpaikan, uran, upean talon, kauniin vaimon, komean miehen, koulussa menestyviä lapsia? Sitäkö me ajamme takaa? Onko onnellisuus yhtä kuin menestys?

Suurin kaikista on rakkaus ja on aina ollut. Kun ihmissuhteet menevät nappiin, voiko suurempaa onnea olla. Vastarakkaus, se otetaan avosylin vastaan, halaukset ja suudelmat. Rakkauden näkymätön voima. Sitä ei välttämättä näe, mutta sen kyllä tuntee luissa ja ytimissä.

Onnellinen osaa myös itkeä ja onnetonkin hymyillä. Joskus saatamme sekoittaa nuo kaksi. Ihmisellä on myös jalo näyttelemisen lahja. Emme ole aina onnellisia, emmekä onnettomia. Vaikka niin ulospäin on antimme.

Jos et tiedä mistä onnea etsiä, älä lakkaa. Onni kun voi kävellä vastaan, ja juuri silloin kun vähiten sitä odotat. Ja on hyvä toivottaa onnea muulloinkin, vaikkei aina aihetta olisikaan.

Päivikki Puonti, Hamina

Uusimmat uutiset