Lukijalta: Energia- ja kulutusverojen nostaminen kohdistuu jälleen vähäosaisempaan kansanryhmään

Kokoomuksen veropoliittinen linjaus pistää hiljaisesti miettimään keltaisten liivien hankkimista. Työn verotuksen laskeminen ja sen rahoittaminen energia- ja kulutusveroja nostamalla kohdistuu jälleen vähäosaisempaan kansanryhmään. Mitään suunnitelmaa ei ole heikommassa asemassa olevien verotuksen helpottamiseen, kuten työttömien sosiaaliturvan varassa elävien. He maksavat edelleen 21 prosenttia häpeällisen pienestä ja sosiaalisia ihmisoikeuksia loukkaavasta tuesta.

Kokoomuksen linjaus aiheuttaisi vuokrien, liikkumisen ja elintarvikkeiden hintojen nousua. Työn verotuksen kohdalla on nähty, millaisiin tuloluokkiin ne verohelpotukset menevät. Vain hyvätuloiset hyötyvät niistä. Veropoliittisesti on rikkaammat maksaneet suhteessa huomattavasti vähemmän veroa kuin köyhemmät ja linja tulee vaan jatkumaan, jos kokoomus saisi päättää.

Politiikan ja etenkin veropolitiikan tulisi suuntautua sosiaaliset oikeudet ja kansalaisten hyvinvoinnin huomioivaan politiikkaan. Sellaiseen, jossa otetaan huomioon myös heikommassa asemassa olevat ihmiset kunnioittaen ihmisoikeuksia. Tämä ei ole poliittinen mielipide vaan realismia.

Alpo Jäppinen, Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet