Lukijalta: Onko olemassa hukattua aikaa? – Väärätkin ajankäytöt ovat inhimillisiä, eikä niitä kannata koko loppuelämää katua

Mitä muuta meillä on kuin aika? Aika syntyä, aika elää ja aika kuolla.

Seuraatko sinä aikaa, vai seuraako aika sinua? Käytätkö ajan? Meillä on vuorokaudessa runsaasti aikaa, jonka voi käyttää hyvin.

Ihmiselämä, jokaisella on oma aikansa. Kellotkin käyvät kunnes patteri loppuu. Kello voi tikittää seinällä niin, ettet saa öisin unta. Seuraat siis aikaa. Ja ihminen tekee sitä koko ajan, huomaamattakin.

On aika tehdä valintoja. Aika on rajallinen.

Onko olemassa hukattua aikaa? On tehty valintoja, joita kadumme. Juuri siksi koemme, että kaikki on ollutkin ajanhukkaa. Mutta onko sittenkään?

Ihminen etsii kokemuksia, jotka saattavat viedä aikaa. Väärätkin ajankäytöt ovat inhimillisiä, mutta eivät sellaisia, joita kannattaisi katua koko loppuelämä.

On aikaa hyvää ja aikaa pahaa. Aika on yhtä kuin elämä. Suru ja onni kulkevat vierekkäin, mutta eivät pidä toisistaan kädestä kiinni. Kummatkin edellisistä täytyy vain kokea, ja se voi viedä aikaa. Aika vie kuitenkin eteenpäin, ja käytetystä ajasta syntyy muisto. Aika tekee muistoja, kultaisia mutta myös harmaita. Kuin tummat pilvet taivaalla tai upeaa auringon paistetta.

Antaa ajan kulkea, ei sitä tarvitse jahdata. Hyppää kyytiin ja anna viedä. Se voi antaa kyydit kovat.

Päivikki Puonti, Hamina

Uusimmat uutiset

Kommentoidut