Lukijalta: Kyminlinnan elpyminen auttaisi myös Karhulan kehitystä

Huonossa hapessa olevan Karhulan voisi elvyttää ennen kaikkea matkailua kehittämällä. Kyminlinna voisi olla tässä keskiössä. Lisäksi Sunila sekä Alvar Aallon rakennukset ovat myös mahdollisuus, joka kiinnostaa Kotkan ulkopuolella.

Kotka ja Karhula elpyvät uusilla yrityksillä ja niihin tarvitaan asiakkaita, joita on mahdollista saada niin, että ihmiset haluavat tulla Kotkaan. Erityisesti kannattaisi huomioida pop-up-yritykset tässä kuviossa. Ne ovat yleensä nuorille suunnattuja, helppoja aloittaa ja lopettaa ja ennen kaikkea niiden toimintaa seuraamalla nähdään nopeasti, mikä toimii ja mikä ei.

Kotkassa on puistojen ja matkailun eteen tehty paljon hyvää työtä. Miksei tuota intoa ja energiaa löydy Kyminlinnan kehittämiseen jossa pop-upeilla voitaisiin saada uusia yrityksiä sekä työpaikkoja? Kyminlinnan elpyminen auttaisi isosti Karhulan aluetta, mutta se auttaisi myös Kotkan brändin rakentamista sekä matkailumaineen vahvistumista.

Kymijoki on myös itsessään Kotkalle valtava mahdollisuus ja se kannattaisi huomioida Kyminlinnan ja Karhulan kehittämisen suhteen. Sekin olisi jo iso juttu, jos Kotkan kaupunginjohtajaa ajelutettaisiin päivän ajan Karhulan, Kyminlinnan ja Kymijoen lähettyvillä, että hän tajuaisi, mitä sana synergia voi parhaimmillaan tarkoittaa.

Jarno Jäppinen, Kotka

Luetuimmat