Lukijalta: Hallitus etenee kuin heikoilla jäillä

Maamme hallitus tuntuu olevan hukassa kuin kartan ja kompassin merellä kadottanut seilaava laivan kapteeni. Päätöksiä tehdään takapuoli edellä puuhun -taktiikalla nyky-Suomessa. Hyviä esimerkkejä ovat sote, joka kulkee kuin täi tervassa ja tulee kalliiksi toteuttaa sekä säästöt, joita luvataan hallituksen tahoilta, ja jotka ovat isoa valetta.

Aktiivimalli työttömien suhteen olikin vain säästöleikkuri, jotta herrat saisivat rahaa matkustamiseen maailmalla ja omien juhlien kustantamiseen köyhien piikkiin. Autoilussa ministeri Anne Berner (kesk.) ryhmineen päästää aivoituksiaan esiin medialle ilman suurempaa valmistelua ja harkintaa. Kalliiksi tulee kansalle, kun tehdään turhaa työtä virastoissa.

Maamme hallitus on kuin ihminen heikoilla jäillä: Eteenpäin mennään, vaikka välillä avannoissa käydään kastumassa. Taaksepäin ei voi lähteä, koska päätökset on jo tehty...vaikka ei toimisikaan käytännössä, saatikka teoriassa. Talokin rakennetaan kerralla oikein kuvien ja suunnitelmien mukaan sitten vasta, kun se on lopullisesti hyväksi todettu ja kaikki kunnossa lupia myöten. Sitten on kiva rakentaa, kun tietää, ettei rakenna kuten maamme hallitus.

Risto Kolehmainen, Kotka