Lukijalta: Uskontokritiikki kuuluu sananvapauteen

Tapio Heino valitsee itsensä taivaaseen (Kymen Sanomat 29.11.). "Jeesus tuomitsee aikojen lopulla elävät ja kuolleet" ei koske häntä.

Miten joku voikaan vetää herneen nenään asiallisen uskontokritiikin takia? Kirjoitus sisälsi asiattomuuksia, henkilöön käypää solvausta ja väärää tietoa. En tuhlaa mustetta kaiken oikomiseen.

"Mikään muu kuin kristinusko ei ole tuottanut sivistystä ja pyyteetöntä hyvää." Jo tämä lause paljastaa Heinon omahyväisyyden ja historiatiedottomuuden. Kirkko on estänyt inhimillisiä uudistuksia lääketieteestä tähtitieteeseen ja biologiasta ihmisoikeuksiin.

Heinon kommunisti-inho ei kuulu tämän lehden uskontokeskusteluun. En ole kommunisti vaan demari, mutta maailmanhistorian pääpahis on kristillinen kirkko. Kuka laskisi kaikki murhat, kidutukset, alkuperäiskansojen tuhot, rosvoukset, noitavainot ja diktatuurien tukemiset?

Kun uskovaiset eivät voi kumota kritiikkiäni asiaperustein, jää kaksi keinoa: viedä väittely itse asiasta umpiin ja lampiin tai käydä henkilöön käypään hyökkäykseen. Heino valitsi jälkimmäisen – kun vikaa ei löydy asiasta, hän etsii sitä kirjoittajasta ja puhuu pötyä siinäkin.

Hannu Eklund,

Kotka