Lukijalta: Haminan ja Kotkan kaupunginjohtajat innostavat tutustumaan naapurikaupungin eksotiikkaan

Koronatilanne laittoi uusiksi monen kesälomasuunnitelmat, jotka nyt suuntautuvatkin kotimaahan. Lapin-eksotiikan sijasta voimme nauttia Etelä-Kymenlaaksossa naapurikaupungin eksotiikasta. Ehdotamme, että meistä jokainen käy naapurikaupungissa kesäloman aikana kokemassa ja näkemässä jotain itselleen uutta.

Haminan ympyräkaava on monelle kotkalaiselle tuttu, mutta kuinka moni on kävellen tutkinut ainutlaatuista linnoituskaupunkia? Linnoituspolun varrella on museoita, kivoja pikkukahviloita ja erilaisia kivijalkaliikkeitä. Eikä tullessaan voi olla näkemättä häkellyttävää salossa liehuvaa Suomen suurlippua. Patikoinnista kiinnostuneille löytyy monipuolinen retkeilypolusto, Portimon polut, jonka maisemat saavat ihmettelemään, että ovatko nämä oikeasti ihan naapurissa?

Merikeskus Vellamo saattaa olla monelle tuttu, mutta 9.6. avattava Ruotsinsalmi-näyttely on niin vaikuttava, että siellä kannattaa käydä nyt tänä kesänä uudestaan. Haminakin on näyttävästi siellä esillä. Kotkan puistot kehittyvät jatkuvasti ja joka vuosi niistä löytää jotain uutta, joten esimerkiksi Katariinan Meripuisto tai sitten uusi Koskipuisto ovat ehdottomasti suosituslistallamme.

Kannustamme kotkalaisia ja haminalaisia jakamaan retkivinkkejä naapureilleen, jotta voisimme tutustua kotiseutuumme paremmin. Tämä kesä tarjoaa meille ainutlaatuisen tilaisuuden tulla yhteen seutuna, tukea toisiamme ja löytää jotain uutta ihan läheltä.

Esan vinkki Kotka-päivään on käydä tutustumassa puistoplanetaarion planeettoihin rennolla retkellä, samalla nauttien terassien tarjonnasta. Hannun mielestä koko Haminan kaupunki on nähtävyys eli kannattaa testata, meneekö pääsi pyörälle.

Esa Sirviö, Kotkan kaupunginjohtaja

Hannu Muhonen, Haminan kaupunginjohtaja

Luetuimmat