Lukijalta: Kotkassa on vetovoimatekijöitä

Osallistuin 10.2.2021 järjestettyyn "Lisää vetovoimaa ja yrittäjyyttä Kotkaan" -kuntavaalitilaisuuteen. Oli hienoa kuulla kaupunginjohtajan ja kehitysjohtajan napakat esitykset strategisista kehittämishankkeista ja vetovoima- ja yrittäjyysohjelmasta.

Cursorin toimitusjohtajan positiivisuutta ja luottamusta henkivä alustus elinkeinoelämän kehittämisestä tuki oivasti edellisiä, ja yrittäjäpuheenvuorot antoivat perspektiiviä uusimpaan EK:n kuntarankingiin. Töitä riittää tulevien kuntavaalien jälkeenkin.

Kaupunkimme kovat realiteetit ovat johtomme tunnistamia ja toimenpiteet haastavuudessaankin uskottavia. On selvää, että vetovoimatekijät ovat paitsi raakoja faktoja, myös mielikuvia. Näihin kuntavaaleissa vaikuttamaan valittavilta edellytetään päättäväisyyttä, uskoa, henkeä, osaamista ja vähän onneakin – aivan kuin kaikissa vaikeissa tilanteissa.

Seuraavan illan SOTE-seminaariin osallistuin myös – terveydenhuollon ja sairaanhoidon järjestelyt kun ovat vetovoimatekijä jos mikä. Vakuutuin: SOTE-johdolla on jalat maassa ja oma tehtävä hallinnassa. Kaupunkimme kannalta merkittävimmät ratkaisut edellyttävät paitsi onnistunutta vaikuttamista valtiojohtoon, myös asiapohjaista tiedottamista maakunnassamme. Yhdessä – koko Kymenlaakson voimin!

Kymen Sanomat kirjoitti Arto Tolsa -Areenan kehittämisestä (KySa 16.2.). Jutun sinänsä hyvin perusteltujen asiantuntijakommenttien vastapainoksi totean: pelialustan, puukatsomon ja kentän valaistuksen ja valotaulujen uusimisen keskinäistä priorisointia on vältettävä. Ne pitää uusia yhdellä kertaa ja heti. AT-Areena valtakunnallisesti tunnettuna urheilupyhättönä, lähiliikuntapaikkana ja Kotkansaaren koulujen ja päiväkotien ympärivuotisena liikunnan oppimisympäristönä on mielikuvatasolla lähes Kantasatama-hankkeen veroinen vetovoimatekijä.

Jouko Rauhala, kuntavaaliehdokas (kok.), Kotka

Luetuimmat