Lukijalta: Oppositiokin voisi aloittaa uuden tyylin politiikassa

Vastavetona nykyisen hallituksen käyttämiin ennenkokemattomiin keinoihin voisivat niitä todella vastustavat oppositiopuolueet myös ottaa uudenlaisen politiikan käyttöönsä ilmoittamalla etukäteen purkavansa tämän hallituksen surkeimmat päätökset vaalit voitettuaan.

Näinhän ei Suomessa olla ennen menetelty. On vaalit voittanut mikä tahansa oppositiopuolue niin edellisen hallituksen tekoset ovat jääneet voimaan.

Ammattiyhdistysliike voisi jättää voimatoimet toteuttamatta, koska vaaleihin on niin lyhyt aika, etteivät hallituksen uusimmat lakihankkeet ehdi vaikuttaa.

Vaarana toteutumiselle tietenkin on että seuraavissa hallitusneuvotteluissa äänestäjät petetään, mutta sehän ei olisi mitään uutta. Viimeisin esimerkki kun on niin lähellä kuin nykyinen hallituskoalitio.

 Jorma Laine, Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet