Lukijalta: Maksa itsesi kipeäksi

Raha on se mikä pyörittää tätä maailmaa. Kun saamme rahaa voimme pian todeta että minne kaikkeen ne menikään. Vuokra ja laskut tulisi aina maksaa ajoissa ja sitten laittaa lopuista vaikka edes jotakin pahan päivän varalle. Me teemme päätöksiä joka ikinen päivä siitä mihin rahamme käytämme. Ja se riippuu tuloista; voit olla työtön, eläkeläinen jne. Tai sitten olet normi ja työssä käyvä. Jotkut syntyvät sitten niin sanotusti kultalusikka suussa, jotkut käyvät soppa ja leipäjonossa. Eikä rahan käytöllä ole niinkään väliä.

Mikä sitten maksaa? Se on merkki ja tyyli. Olen kiinnittänyt huomiota nuoriin jotka menevät yllään viimeistä muotia ja käyttävät siis merkkivaatteita. Täytyykö välttämättä sulautua joukkoon ja maksaa itsensä kipeäksi? Muoti ja trendit kun vaihtelevat aina. Täytyy pysyä kartalla ja menossa mukana. Jokaisesta kaupungista löytynee myös kirpputorit. Onko pakko näyttää samalta, eikö olisi mukavampaa olla uniikki ja vain muutamalla eurolla voit tehdä löytöjä, ehkäpä niitä merkkivaatteitakin, jos sattuu onnistamaan. Pian olo voi olla kuin lottovoittajalla. Huomaat miten hyvin sait ostettua vaatteita. Ehkä kirpputorin ovi aukenee myös uudestaan.

Entä sitten terveydenhuolto? Yksityinen vai julkinen...? Aina sanotaan että yksityiset perehtyvät asioihin ja vaivoihin paremmin ja perusteellisemmin kuin julkiset tekevät. Voiko ammattitaitoa kuitenkaan mitenkään mitata? No kaikki tietävät että yksityiset käyvät enemmän lompakolle. Voiko olla niin että joskus ei vaan ole varaa mennä edes lääkäriin...? Terveyden kustannuksella ei saisi missään nimessä leikkiä vaan tukea on saatava. Itse olet kuitenkin itsellesi tärkein ja se ykkönen. Raha on vain rahaa mutta terveys terveyttä. Ja näin sen kuuluukin olla.

Päivikki Puonti, Hamina

Luetuimmat