Lukijalta: Keskustan rytminmuutos on mahdollinen – Vihervasemmiston kumileimasimena ei tule enää olla

Pekka Lakka pohti pääkirjoituksessa (KySa 5.9.), että keskusta tuskin muuttaa rytmiään ja pysyy marginaalipuolueena. Keskustalla on kuitenkin täydet mahdollisuudet nousta taas vanhaan asemaansa eräänä maamme suurista tai jopa suurimmaksi puolueeksi. Tämä vaatii kovan ja selväsanaisen linjanmuutoksen Sipilän "tulos tai ulos, mutta ei ulos, vaikkei tulosta" -ajoista ja irtautumisen nykyisestä asemasta vihervasemmiston kumileimasimena, jos sen tavoite on maamme kilpailukyvyn alasajo ja kansalaisten olojen kurjistaminen maailman pelastamisen nimissä.

Meillä tähän maailman pelastamiseen liittyen torjuttiin suurtehtaan tulo Kuopioon – tehtaan, minkä mikä tahansa naapurimaistamme ottaa innolla vastaa. Maamme paperitehtaat miettivät tällä hetkellä vakavissaan kannattaako täällä enää verojen ja energian kallistumisen ja epävakaan ennustettavuuden johdosta tehdä investointeja. Varmaan muu teollisuus puntaroi näitä samoja asioita.

Keskustan tarvitsee kannatuslukemien jyrkkään nousuun vain ajaa maamme ja sen kansalaisten etua muun maailman pelastamisen sijaan. Niin yksinkertaista se on.

Ari Hyvönen, Kausala

Uusimmat uutiset

Kommentoidut