Lukijalta: Juho Eerola ei ole johdonmukainen suhtautumisessaan maahanmuuttajiin

"Maahanmuuttajia ei saa niputtaa yhdeksi joukoksi", kirjoittaa Juho Eerola (KySa 9.4.) Oikein, mutta sitten mennäänkin metsään. Lähi-Idästä ja Afrikasta tulijat eivät ole tervetulleita. Eikö tämä ole niputusta yhdeksi joukoksi ja kielteistä suhtautumista kokonaisia kansanryhmiä kohtaan?

Köyhistä, sotienkin runtelemista maista ei saisi tulla ihmisiä Suomeen syyllä, että kurjista olosuhteista tulevista ihmisistä osa kotoutuu aika hitaasti työelämään. Toki heidänkin joukossaan on – tunnen ja tiedän sellaisia ihmisiä paljon –monenlaisia yksilöitä, myös hyvin työelämässä pärjääviä. Jotkut eivät onnistu heti, mutta kaikkia heitä ei saa niputtaa ja tuomita kansanryhmänä. Eerola kuitenkin tekee niin, vaikka juuri oli kirjoittanut päinvastaista. Johdonmukaisuutta!

Onneksi on kansainvälinen lainsäädäntö ja sopimukset, joiden perusteella näiltäkin alueilta väkeä tulee ja saa tulla. Ja onneksi kaikki eivät katso asiaa ahtaasti suomalaisen nationalismin silmin. Monelle on tärkeä länsimaisen filosofian lause: " Kohtele toista niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan".

Tutkitusti on osoitettu, että kaikenlainen, pitkäjänteinen maahanmuutto parantaa huoltosuhdetta esimerkiksi Länsi-Euroopassa ja USA:ssa. Eli on siis taloudellisestikin kannattava investointi.

Matti Kujala, Kotka