Lukijalta: Itätuulen viesti kertoo, ettei etupiiriajattelu ole kuollut

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on jälleen kerran sormi pystyssä ja myös otsa rypyssä varoittelemassa Suomea ja siinä sivussa myös Ruotsia tiivistämästä yhteistyötä Naton kanssa. Seuraamuksia tulee, kertoi viesti.

Muun suomalaistaho arveli, että ihan ensimmäiseksi alkaa venäläiskoneiden suunnistustaito nikotella.

Vuosikymmenen takainen etupiiriajattelu ei ole kuollut, eikä taida olla edes henkitoreissaan, valitettavasti.

Turhaa edes ajatella, että joskus tapahtuisi sellainen ”valaistuminen”, että maailman isokenkäiset päättäisivät tyytyä sähläilemään ainoastaan oman maan rajojensa sisäpuolella ja jättäisivät muiden maiden asiat niiden itsensä hoideltaviksi. Se on utopia oikein isolla u:lla.

Niin taikka näin. Jostain kumman syystä ikuinen optimismi nostaa aina päätään oltuaan jonkin aikaa niska nyökällään, että jospa kuitenkin jollain kummalla tavalla löytyisi tervettä järkikultaa tökeryyden sijaan.

Pessimisti ei pety, sanoin muuan suomalainen merkkihenkilö. Ehkäpä niin, mutta kyllä pessimistilläkin ne ilonaiheet ovat tyystin hakusessa, ilman tavoittamisen toivoa.

Seppo Häkkinen, Taipalsaari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat