Lukijalta: Talvisodan henki päälle

Ensimmäinen aalto on harjoittelua, löysät pois. Valmistautumista tosikoitokseen, todelliseen kamppailuun. Se on nyt edessämme, hyvät kanssaihmiset. Toinen aalto on vahvasti keskuudessamme.

On inhimillisen ymmärrettävää ja luonnollista väsyä. Turhautua kovan vastuksen edessä. Kun vaikutusta ei näy tulevan - teet mitä teet - lopulta tulla välinpitämättömäksi. Kirous karkaa suusta ja toteamus, että ei voi vähempää kiinnostaa. Juuri silloin, kun todellisen koetuksen aika alkaa. Nyt se alkaa eikä loppua näy.

Nyt tarvitaan sitä talvisodan henkeä. Väsymätöntä sisua kamppailla väsymätöntä vastustajaa vastaan. Talvisodassa maamme koko väestö kamppaili suuren epävarmuuden ja pelon vallassa. Se voitti kamppailun ja löi voimakkaan vastustajan. Suuret olivat menetykset, mutta vapaus jäi.

Silloinkin tulevaisuus oli katkolla kuin on nytkin. Eri tavalla.

Todettiin, että: "Kaveria ei jätetä!". Tänä päivänä voimme todeta, että "Kaveria ei tartuteta!". Ollaan kaukaa yhtenäisiä. Puhalletaan yhteen hiileen maskit kasvoilla ja kädet desinfioituina. 5 metrin etäisyydeltä samaan nuotioon, maskia hieman raottaen. Ollaan tolkun suomalaisia kukin toisillemme.

Meillä on yhteinen vihollinen - korona - tuo peijooni, mikä väijyy valppaana, iskeäkseen heti, kun tilaisuuden saa. Ei anneta sille tilaisuutta. Etäisyydet kuntoon, maskit kasvoilla ja kädet desinfioituina me etenemme kohden vuoden vaihtumista ja vuoden 2021 ensimmäisiä kuukausia.

Me voitamme tuon peijoonin yhdessä. Me olemme yhtä vahvoja kuin meidän heikoin lenkkimme on. Älä Sinä ole tuo heikoin lenkki ja jos kaverisi alkaa sellaiselta vaikuttamaan, muista

"Kaveria et jätä etkä tartuta!"

Jarkko Lappeteläinen, Hamina

Luetuimmat