Lukijalta: Nuoret opiskelijat tekivät hyvää työtä Kyminlinnan porttien avaamiseksi

IFHP Urban Planning and Design Summerschool ja etenkin sen kansainväliset nuoret opiskelijat tekivät hyvää työtä Kyminlinnan porttien avaamiseksi. He tulivat siihen johtopäätöksiin useissa projekteissaan, että Kyminlinnan saisi avattua nopeasti ja erittäin kustannustehokkailla toimenpiteillä.

Kyse on vain siitä, että virkamiehet eivät uskalla ottaa vastuuta, ja ovat näköjään unohtaneet keille he oikeasti ovat töissä. He ovat töissä kuntalaisille. Turvallisuuteen on ihan turha vedota. Kyminlinnassa on ennenkin ollut tapahtumia ja riittää, että sinne laitetaan kylttejä sekä naruja. jotka kertovat minne saa mennä ja minne ei.

Sanoin, että jos Kyminlinnaan saataisiin operaattori, joka avaisi portit vaikkapa noin 500 000 euron alkupanostuksella, niin sen työllistävä vaikutus vuodessa olisi noin 500 työpaikkaa ja Kyminlinnan elpyminen myös nostaisi lähialueen tonttien arvoja. Eli puhumme todellakin pienellä panostuksilla saatavista isommista voitoista ja puhumattakaan siitä, että historiaa sekä kulttuuria pelastuisi isolla kädellä.

Jarno Jäppinen, kirjailija, Kotka

Luetuimmat