Lukijalta: Suomen politiikkaan tarvitaan rehellisyyttä

Muistan, kun jo lapsena sanottiin, että uskonlahkot ovat erilaisia huijausporukoita, joiden tarkoitus on viedä ihmisiltä rahat ja myös että liikemiehet pettävät aina. Yhdysvaltojen nykyistä menoa kun seuraa, niin ainakin liikemiehen toiminta presidenttinä antaa samanlaisen kuvan.

Suomen hallituksen pääministerin toiminta on jotenkin kopio Amerikan presidentin toimista, jossa kaikki on mahdollista, onhan pääministeri myös miljonääriliikemies ja insinööri, joka osaa "sorvata" palaset kohdalleen.

Se , että sote-sopimuksen kariutuminen olisi ollut syynä hallituksen irtisanomiseen oli hyvin keksitty, sillä puolueen kannatuksen heikko tilanne oli se todellinen tarve ja tulos ja ulos antoi kuvan reilusta ja suomalaisesta miehestä – hyvin keksitty. Kyllä näin kun katsoo, mitä kolmen kopla on saanut neljän vuoden aikana aikaiseksi niin täytyy sanoa, ettei näin tuhoisaa hallitusta maassa ole aikaisemmin ollut.

Ensiksikin se, mistä hallituksen ministerit ovat itseään kehuneet eli työllisyyden noususta ja työttömyyden vähentymisestä, on yksi suurin huijaus, mitä on kuultu. Eihän hallituksen toimet ole sitä auttaneet, vaan maailmantilanteen nousukausi, joka seuraa aina noin kymmenen vuoden välein.

Onhan se ollut jotenkin huvittavaa, kun ministerit nähtävästi ovat itsekin uskoneet, että kiky-sopimus, joka on köyhdyttänyt etenkin pienipalkkaisten etenkin naisten asemaa, olisi sen saanut aikaan. Rehellisyyttä Suomen politiikkaan olisi se suurin tarve, eikä ainoastaan oma ja puolueen etu, niin meilläkin tulevaisuudessa säilyisi demokraattinen yhteiskunta ja ettemme joutuisi siihen tilanteeseen, missä jotkin Euroopan maat jo tälläkin hetkellä ovat. Pitäisi olla muistissa mihin johtaa, jos maan sisäiset asiat eivät ole tasapuolisesti hoidettu.

Aulis Soukka, Hamina