Lukijalta: Emme tarvitse lisää tuhansia poliiseja

Vuorotteluvapaalla oleva vanhempi konstaapeli ja Kotkan kaupunginvaltuutettu Samuli Sibakoff (ps.) tekee politiikkaa poliisin resurssipula-aiheella (Kymen Sanomat 4.7). Sibakoffin mukaan Suomeen tarvittaisiin lisää tuhansia poliiseja. Tällaiset määrät poliiseja tarkoittaisi järjetöntä mielettömyyttä kohti poliisivaltiopäämäärää.

Hyvä asia on tietysti se, että apulaispoliisipäällikkö Kari Hyyryläinen myöntää, että poliisi priorisoi ja jättää tehtäviä hoitamatta. Tämän asian olisi voinut tunnustaa jo aikoja sitten, jotteivät kansalaiset pettyisi rikospoliisin tekemiin esitutkinnan rajoittamispäätöksiin.

Vaikka rikoksia tutkitaan huonosti, niin samaan aikaan poliisi pyrkii tekemään liikennevalvontatyötä mahdollisimman kattavasti. Tämä yhtälö kertoo selvästi sen epäkohdan, ettei poliisin toiminnassa ole aina kyse liikenneturvallisuuden takaamisesta, vaan pikemminkin systemaattisesta autoilijoiden rahastamisesta.

Mitä tulee poliittisiin poliiseihin, niin heidän pitäisi käyttää poliisin resursseja oikein ja erottaa poliisin ja poliitikon roolit toisistaan.

Asko Kervinen,

Hamina