Lukijalta: Keskustalaiset ovat äänestäneet jaloillaan

Keskustan kannatus on ollut viime vuodet melkoisessa syöksykierteessä. Se on tuntunut olevan puoluejohdolle selittämätön paikka, mutta asiaa näin sivusta seuraavalle syy on päivänselvä. Keskustan syöksy alkoi, kun Juha Sipilä "tulos tai ulos" -miehenä alkoi hoitaa pääministerin tehtävää ja valikoi liian näkyvästi puolueen sisältä ne, keiden kanssa on väleissä.

Tulosta ei tullut ja vallasta kiinni pitäminen tuli etusijalle puolueen kannatuksen kustannuksella. Kun Kulmuni jo lähes kriisitilanteessa valittiin puoluejohtajaksi, keskustan sisäiset kiistat jatkuivat. Uusi puoluejohtaja ei saanut puolueen sisältä tarvitsemaansa välttämätöntä kannatusta, vaan kähminnät eri leirien välillä jatkuivat.

Kun keskusta meni apupuolueeksi nykyiseen hallitukseen, voidaan puhua keskustan lopullisen lähtölaskennan alkaneen. Hallitukseen lähteminen oli niin räikeää vallan tavoittelua keinoista piittaamatta, että tavallinen uskollinen puoluejäsen joutui miettimään mitä tämä merkitsee. Sitten tuli keskustan kannalta viimeinen niitti, kun keskusta hallituspuolueena hyväksyi vihreiden ajaman al-Holin terroristiäitien tuomisen Suomeen. Sen jälkeen peruskeskustalainen on päättänyt äänestää jaloillaan.

Ari Hyvönen, Kausala

Uusimmat uutiset

Kommentoidut