Lukijalta: Palloliiton maksamat palkat ja korvaukset pitäisi saada julkisiksi

Postin johtajien palkkojen ja etujen lisäksi, joita on siis julkistettu, on puhuttu siitä, kuuluuko naisille samat maaottelukorvaukset kuin miehille, vaikka he ovat taitojen, yleisömäärien ja markkina-arvon kannalta eri tasolla. Mielestäni ei, mutta niin Palloliitto päätti miesten avustuksella. He ovat pärjänneet niin hyvin, että on varaa ”sponssata” naisia.

Kyse on veronmaksajien rahoista, ainakin suurelta osin, joten palkat, korvaukset ja bonukset pitäisi avoimuuden nimessä julkistaa. Ainut julkinen taitaa olla tuomaripalkkiot.

Ammattilaiset ovat seurojen palkollisia ja saavat monenlaista lisätuloa. Joitakin lukuja on julkistettu, huippujen väitetään hankkivan 100 miljoonaa vuodessa, mutta paljon jää hämäräksi. Esimerkiksi Teemu Pukin tuloista ei ole kerrottu mitään, vaikka takana ovat kotkalaisten rahat Ruonalan hallista alkaen.

Kuka pimittää SPL:n palkollisten tietoja ja miksi? Palkkajulkisuus on ylipäänsä yhteiskunnan etu. Salailun taakse kätkeytyy epäkohtia.

Mitä SPL maksaa ja mitä etuja tarjoaa Markku Kanervalle ja Anna Signeulille? Riippuuko menestyksestä? Myös pelaajakorvaukset, päivärahat, pinnarahat ja mitä niitä onkaan tulisi kertoa.

Hannu Eklund, Kotka

Luetuimmat