Lukijalta: Onko tienvarsien niitto kestävää kehitystä?

Onnittelen Kotkan ja Pyhtään kuntien asukkaita, koska teillä on ainutlaatuinen luonto, historia ja kulttuurimaisema. Tutustumiskohteinani on ollut historiallinen Ahvenkosken seutu, valtakunnanraja riitamaineen ja Langinkoski keisarillisine kalastusmajoineen.

Näiden välissä on paljon ainutlaatuista kulttuurimaisemaa, jota olen ihaillut ajellessani kyläteitä keskellä vehmasta kesää. Rakastan täällä myös kulkea kaunista merenrantaa.

Olen jopa ajatellut, että tänne voisin jäädä asumaan eläkepäiviksi.

Mutta hyvät kanta-asukkaat ja kestävän kehityksen ystävät, puolueista riippumatta, miksi annatte pilata seudun tienvarret?

Eilen osuin kohdalle, jossa niittokone oli juuri jättänyt kasoittain kauniita kukkia kellastumaan, sänkiintymään ja mätänemään tienvarrelle ja osittain tielle.

Miksi niittoa ei voisi ajoittaa myöhemmäksi syyskuun puolelle, pois lomakaudelta?

Jotenkin tuntuu turhalta moinen "maisemointi". Voisivatko asiantuntijat ja erityisesti ely-keskus sopimusten tekijänä kertoa, mitkä ovat sopimusten taloudelliset, sosiaaliset ja biologiset tavoitteet?

Kalliit työkoneet ja palkat maksaa valtio. Rahat voisi eduskunta siirtää kestävän kehityksen koulutukseen – esiopetuksesta aikuiskoulutukseen! Sitä selviytymisoppia tarvitsemme.

Toivo Pollari, opettaja ja kehittämispäällikkö, Helsinki

Uusimmat uutiset