Lukijalta: Tekoäly helpottaa lääkäripulaa

Viiden vuoden kuluttua lääkäripula helpottaa. Tekoäly tulee korvaamaan terveyskeskus- ja yleislääkärit. Koneeseen syötetään potilaan oireet ja laboratoriokokeiden tulokset, kone kykenee antamaan diagnoosin ja määrittelemään lääkityksen paremmin kuin ihminen.

Puoli vuotta sitten erään monikansallisen lääketieteellisiä kuvantamislaitteita valmistavan yrityksen järjestämässä tilaisuudessa Wienissä puhuja väitti, että viiden vuoden kuluttua lääketieteellisiä kuvia analysoivia lääkäreitä ei enää tarvita. Tekoäly korvaa nämä lääkärit. Tekoälyn väitetään pystyvän tekemään diagnoosit paremmin kuin lääkärit. Hoidon suunnittelun osalta tekoäly kykenee havaitsemaan sopimattomat lääkeyhdistelmät ja mahdolliset lääkkeiden hyödyt ja haitat paremmin kuin ihminen.

Kirurgeille riittää vielä tulevaisuudessakin töitä, jotka kauko-ohjailevat leikkausrobotteja kotoa käsin.

Rauli Kemppi, Savitaipale

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat