Lukijalta: Kiittämättömyys on maailman palkka

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen on kirjoitellut, että “perussuomalaiset ovat päässeet soinilaisuudesta viimein eroon”.

Kyllä ovat, kun valtasivat puolueen 2017 ja ottivat tiukan suunnan äärioikeistoon, kuten istumapaikka eduskuntasalissakin osoittaa samoin kuin se, kenen joukoissa europarlamentissa ovat.

Tosiasia on se, että Timo Soini rakensi puolueen vuosikymmenten sitkeällä työllä silloin, kun puolue oli pieni ja sitä väheksyttiin myös niiden keskuudessa, jotka puoluetta nyt johtavat. Mutta kun perussuomalaisten nousukiito alkoi, ilmestyi mukaan runsaasti korkeastikin koulutettuja uraorientoituneita ihmisiä. Niin on käynyt aikanaan kaikissa puolueissa, kun kannatus lähtee nousuun.

Näistä monista nykyisistä “hillotolppalaisista” ei olisi ollut siihen työhön, jota Timo Soini pyyteettömästi teki.

Kyllä hän teki virheitäkin, ja tilanne on nyt se mikä on.

Timo Soini sai aikaan kansanliikkeen, sitten hänet haluttiin heittää yli laidan. Tosiasia on myöskin se, että ilman Timo Soinin karismaa ja kenttätyötä esimerkiksi kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola ei eduskunnan varapuhemiehenä istuisi puhemiehistön mustan virka-auton takapenkillä.

Matti Piipari,

Kotka