Lukijalta: Senaatti-kiinteistöt turmelee itse myytävänsä

”Senaatti-kiinteistöt ei saanut Kyminlinnasta yhtään hyväksyttävää tarjousta”, kertoi Kymen Sanomat 17.2. Linnoituksen alueella sijaitsevat kaksi yli 200-vuotiasta kasarmia ovat myyjän itsensä turmelemia sellaiseen kuntoon, joka tekee niiden kauppaamisesta mahdottoman.

Molemmat kasarmit kärsivät kosteudesta ja sen aiheuttamasta homekasvustosta sen jälkeen kun Senaatti-kiinteistöt lopetti niiden lämmittämisen ja purki varmuuden vuoksi myös lämmitysjärjestelmän.

Kotkan ympäristöseura kiinnitti tammikuussa Helsingin Sanomien mielipidesivulla huomiota Senaatti-kiinteistön toimintaan, joka on maankäyttö- ja rakennuslain vastaista (MRL). MRL:n  22 luvun 166 § velvoittaa rakennusten säilyttämistä hyväkuntoisina, tämä koskee myös Senaatti-kiinteistöjä.

Senaatti-kiinteistöistä vastasi johtoportaan Juha Lemström ”oikoen” käsityksiämme: ”kuntotutkimukset ja kunnostukset on tehty asianmukaisesti”. Tosin ainoa toimi, johon Senaatti-kiinteistöt olivat ryhtyneet, oli lämmityksen lopettaminen ja putkiston irtirepiminen.

Johtaja Lemström painottaa erityisesti kantelua Senaatti-kiinteistön toiminnasta oikeuskanslerin virastolle tai eduskunnan oikeusasiamiehelle.
 
Pentti Tiusanen, puheenjohtaja ja Hannu Männistö varapuheenjohtaja,Kotkan ympäristöseura

Uusimmat uutiset