Lukijalta: Langinkosken maja pidettävä avoinna

Museotoiminta Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla uhkaa päättyä, koska Metsähallitus on nostanut vuokran niin korkeaksi, että Langinkoskiseura ei pysty pyörittämään toimintaa.

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on yksi Kotkan tärkeimmistä ja suosituimmista nähtävyyksistä. Se on Kotkaan suuntautuvien ryhmä- ja pakettimatkojen vakiokohteita. Paikallisena historian kertojana se on tärkeä kaikille, muun muassa koululaisille. Langinkoski on Imatrankosken, Punkaharjun ja Kolin ohella yksi Suomen vanhimmista matkailukohteista.

Langinkosken maja on ainutlaatuinen paikka, sillä maailmassa ei enää ole jäljellä muita rakennuksia Venäjän ulkopuolella, jotka olisivat olleet Venäjän keisarin omistuksessa. Koti- ja ulkomaiset matkailijat, myös viime kesän risteilyturistit, ovat olleet innoissaan upealla paikalla sijaitsevasta historiallisesta rakennuksesta.

Me Kotkan matkailuoppaat olemme huolissamme Langinkosken keisarillisen kalastusmajan tulevaisuudesta. Toivomme, että Kotkan kaupungin, museoviraston, Metsähallituksen ja Langinkoskiseuran neuvotteluissa päästään sellaiseen ratkaisuun, että Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on avoinna matkailijoille jo tulevana kesänä.

Nina Rauhala, Tuula Karhu, Satu Sokura, Teemu Tast, Galina Vangonen ja Ari Vihreäluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat