Lukijalta: Pyhtääläiset tukevat Eero Lehden ideoimaa saaristolaiskyläkonseptia

Kymen Sanomissa oli torstaina 3.10. juttu Keihässalmen asemakaavan yleisötilaisuudesta. Jutusta ja etenkin sen nettiversion otsikoinnista saa käsityksen, että pyhtääläiset laajalti vastustaisivat Keihässalmen kehittämistä. Minun käsitykseni on täysin päinvastainen.

Pyhtääläiset tukevat tätä Eero Lehden ideoimaa saaristolaiskyläkonseptia, koska se lisää kunnan elinvoimaisuutta ja tarjoaa uusia palveluja niin kuntalaisille kuin matkailijoille. Toteutuessaan saaristolaiskylä tuo kuntaan kiinteistöverotuloja, joiden vaikutus ulottuu vuosikymmenien päähän. Saaristolaiskylän asukkaat tarvitsevat palveluja ja odotettavaa on, että osa asukkaista muuttaa kylään pysyvästi maksaen myös kuntaveronsa Pyhtäälle.

Pyhtäällä kunnan kustannusrakenne on hiottu jo äärimmäisen tiukalle. Siitä huolimatta verotulot eivät riitä kattamaan menoja. Pitkällä tähtäimellä ainoa kestävä tapa pysyä hengissä on saada lisää tuloja kehittämishankkeiden kautta.

Surullista on se, että kourallinen äänekkäitä vastustajia pystyy toiminnallaan vaarantamaan kuntalaisten enemmistön kannalta tärkeitä hankkeita. Vastustajien itsekäs eduntavoittelu uhkaa ajaa yhteisen edun ohi.
Kaikkien pyhtääläisten ja erityisesti valtuutettujen pitäisi kantaa vastuunsa siitä, että Pyhtää on 20 vuoden päästä muutakin kuin vain maininta historiankirjoituksessa.

Positiivisella yhteistyöllä, myönteisellä ajattelulla ja kehityksellä rakennetaan entistä parempaa Pyhtäätä!

Kirsi Tuomala, kunnanvaltuutettu (kok.), Pyhtää

Uusimmat uutiset