Lukijalta: Pihkoon koulua ei tule lopettaa

Kotkan kaupunginvaltuusto lopetti Jäppilän ja Tiutisen koulut yhden äänen enemmistöllä. Tiutisen koulun kohdalla valtuuston enemmistö saatiin aikaan tavalla, joka ei kestä vieläkään päivänvaloa.

Pihkoon koulun kohtalosta on syytä olla todella huolissaan. Kaupungin kaavoituksessa on valmistettu asemakaavaesitys, joka pitää sisällään myös koulurakennuksen purkamisen. Kysymys ei ole "huhuista", vaan Pihkoon koulun päällä leijuu purkamisen uhka.

Koulutoimenjohtaja Juha Henriksson kertoo, ettei "päätöksiä ole tehty yhdenkään koulun osalta", (KySa 20.9.). Kirjoituksessa Henriksson viittaa kaupunginvaltuuston päätösvaltaan. Valtuuston aikaisemmat päätökset pelottavat. Jäppilän ja Tiutisen koulujen lakkauttamista perusteltiin sillä, että muut koulut, kuten Aittakorven koulu hyötyivät tästä. Oppilaskato ei sovi perusteeksi, Pihkoon oppilasennuste on Kotkan positiivisimpia.

Tiutisen vetovoimaa leikattiin, Pihkoon kohdalla ei saa tapahtua samaa, sekä Pihkoon koululaiset että aikuisväki tarvitsevat koulurakennuksen myös tulevina vuosina.

Pentti Tiusanen, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja (vas.), Kotka