Lukijalta: Elokuvateatterin peruutus karvas pettymys

Pettymys oli todella suuri kun Kymen Sanomat kertoi 6.11, että Pasaatiin ei tulekaan elokuvateatteria, koska Pasaatissa sijaitseva taloyhtiön hallitus torppasi sen. Ensin valiteltiin liiallista läpikulkua ovesta sisään ja ovesta ulos, ja myöhemmin tuli muita syitä, jotka jäivät vähän epäselviksi. Eniten ihmetystä lisää se, että torppaajina olivat yleensä yritysmyönteiset kokoomuskonkarit Jari Elomaa, Rauli Ylimäki ja Tapio Lepistö. Olisi luullut, että juuri he olisivat halunneet lisää Kotkan keskustaan työpaikkoja ja elämää kauppakeskukseen, mutta ilmeisesti he haluavat viettää rauhallista mökkielämää keskellä Pasaatia.

Kävin vuosikausia Helsingin suurissa elokuvateattereissa, kuten Tennispalatsissa joka sijaitsee vastapäätä Kampin kauppakeskuksen asuntoja. Alueella liikkuu siis tuhansia ja tuhansia ihmisiä ihan asuntojen lähellä. Mutta ihmiset, jotka niissä asuvat, tietävät että keskustaan ja kauppakeskuksiin kuuluu vilkas kuhina suurine ihmismäärineen, jotka käyttävät rahaa ravintoloihin, elokuviin ja ostoksiin.

Pasaatissa sijaitsevat useat yritykset joutuivat turhaan siirtymään uusiin tiloihin, koska elokuvateatterille piti antaa tilaa. Tähän todella paloi rahaa ja aikaa. Elokuvateatterihankkeen peruutus oli iso karvas pettymys ja vain sen takia, että kauppakeskuksen asukkaat ei halua elämää ja maksavia asukkaita häiritsemään idyllistä asumistaan keskellä Pasaatia. Miksi sitten pitää asua kauppakeskuksessa, jos ei ymmärrä että se on lukuisten kauppojen, kahviloiden ja palveluiden keskittymä?

Paula Kähkönen (ps.), Kotka