Lukijalta: Maailman onnellisin Suomi on surullinen kirpputorien luvattu maa

Pyöriikö Suomi miljoonan orjan voimin? Orjia käyttävät suuryritykset ja monikansalliset yritysjätit sekä ruokaketjut. Jopa kirkko, kaupungit, kunnat ja järjestöt osallistuvat surutta velloviin orjamarkkinoihin.

Kaikki nämä palkattoman orjatyön teettäjät syyllistyvät valtion tukemana tavalla tai toisella kansainvälisen YK:n (ILO) ja EU:n ihmisoikeussopimusten vastaisiin toimiin teettämällä työtä ilman palkkaa. Viime kädessä vastuussa ovat TE-toimistot, koska sieltä ohjataan laajoja orjamarkkinoita.TE-toimistot naamioivat orjatyön trendikkäin termein, kuten opiskeluun kuuluvaksi "työharjoitteluksi", vaikka se ei vastaisikaan ammattia, johon opiskellaan.

Orjaksi opetellaan jo peruskoulun tet-jaksolla ilmaiseksi.

Orjaksi opetellaan jo peruskoulun tet-jaksolla ilmaiseksi. "Kuntouttavaan työtoimintaan" ja "työkokeiluun" joutuvat ihmiset pitkän työuran jälkeen, vaikkakin ikääntyminen on työllistymisen esteenä. Ihminen vain alistetaan orjaksi ja luvataan kuu taivaalta, työpaikka.

Arvottomuuden tunne vaivaa, eikä kuntoutuksella ja kokeiluilla saavuteta mitään konkreettista. Ihmiset on pakotettu tähän kiristämällä ja uhkaamalla minimaalisen työmarkkinatuen karenssilla. Hyväosainen on sitä mieltä, että saavathan orjat sen yhdeksän euroa päivässä. Oikea totuus on se, ettei se kata edes matkakuluja, ruokaa eikä kahvitunnin kahvejakaan.

Joka viides työelämässä oleva tekee orjatyötä. Maailman onnellisin Suomi on surullinen kirpputorien luvattu maa. Totuus on kuitenkin sellainen, ettei alati köyhtyvällä joukolla ole enää varaa edes kirpputori ostoksiin. Ei ole aina kierrättämisen iloa netissä olevat kymmenien miljoonien arvoiset käytettyjen tavaroiden markkinat.

Ihmisten on saatava edes jotakin apua vähäiseen toimeentuloonsa ja perheelleen ruokaa sekä vaatteita. Tätä ilmiötä on myös monin toimin yritetty estää, muun muassa Kela ja verottaja pääsevät katselemaan tilitiedot napin painalluksella. Ei ole vaikeaa arvioida Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikaansaannoksia ja 140 000 työpaikan syntymisen todellisuutta. Paljonkohan niistä on orjamarkkinoiden tulosta?

Median edessä outo kiilto silmissään Sipilän hallituksen ministerit kehuvat aikaansaannoksillaan ja vastuullisella politiikalla. Totta tosiaan he ovatkin osin oikeassa. He saivat aikaan Suomeen kestävät orjamarkkinat. Seurauksena historiallisen suuri köyhyyden lisääntyminen. Pitää vain toivoa, että uusi Antti Rinteen (sd.) hallitus ei tee Suomeen 60 000 orjaa lisää.

Alpo Jäppinen, Kotka