Lukijalta: Juho Eerola vastaa Matti Kujalalle ja Sami Virtaselle: Kotouttaminen ei ratkaise turvapaikkaprosessin pulmia

Mielipidekirjoituksessaan (KySa 3.1.) SDP:n Kotkan valtuustoryhmän puheenjohtaja Sami Virtanen kiinnitti huomiota turvapaikkalainsäädännössä oleviin ongelmiin. Omassa kirjoituksessani (Kysa 5.1.) kerroin, kuinka SDP ei ole kannattanut perussuomalaisten asiaan tekemiä korjausesityksiä sen enempää valtakunnan, kuin kunnankaan tasolla.

Vastauksessaan minulle (9.1) Virtanen kuitenkin todistaa, että Kotkan valtuuston marraskuisessa kokouksessa SDP kannatti alueelliseen kotouttamisohjelmaan tekemääni ehdotusta. Siinä maahanmuuttajien kotouttamiseen määriteltäisiin nykyistä tarkemmat kriteerit ja seuranta. Virtanen kertoo myös opastaneensa ryhmäämme siitä, millainen esityksemme tulisi olla.

Kotkassa pyörii yli kolminumeroinen määrä ilman oleskelulupaa olevia ulkomaalaisia.

On totta, että SDP, ja koko valtuusto kannatti perussuomalaisten kotouttamisohjelmaan tekemiä muutosesityksiä. Sen sijaan en muista, että Virtanen olisi millään tavoin opastanut minua kyseisen esityksen tekemisessä.

Täytyy myös korostaa, että kotouttamiseen liittyvät korjaustoimenpiteet eivät ole ratkaisu alkuperäiseen aiheeseemme, eli turvapaikkaprosessissa oleviin ongelmiin. Kotouttaminen ei edes kuulu turvapaikanhakijoille, vaan sellaisille maahanmuuttajille, joilla on oleskelulupa Suomeen. Turvapaikanhakijoita ei tule sotkea esimerkiksi suomalaisen kanssa avioituvaan ulkomaalaiseen.

Kotkassa pyörii yli kolminumeroinen määrä ilman oleskelulupaa olevia ulkomaalaisia. Tähän ongelmaan puuttuvia korjausesityksiämme ei SDP ole kannattanut sen enempää valtakunnan kuin kunnankaan tasolla.

Matti Kujala puolestaan (Kysa 10.1.) luettelee minulle pitkän rivin ongelmia, jotka hänen mukaansa ovat maahanmuuttoa suurempia kysymyksiä. Niistä ainakin ilmastonmuutos, väestönkasvu, sairaan nationalismin lisääntyminen ja Kotkan työttömyystilanne kytkeytyvät oleellisesti joko, tai sekä maahanmuutto-ongelmaan, että turvapaikkapolitiikkaan. Ja vaikka turvapaikkapolitiikan epäkohtia ei joku ehkä suurena ongelmana pitäisikään, tai ymmärtäisi asiayhteyttä esimerkiksi väestönkasvuun, ei yhden ongelman väheksyminen millään tavalla ratkaise tai korjaa niitä epäkohtia, joita Kujala pitää merkittävimpinä.

Juho Eerola (ps.), Kotka

Luetuimmat