Lukijalta: Kotkassa valtuutettuja jaotellaan yhä luotettaviin ja ei-luotettaviin

Toimittaja Issu Huoviselle ensimmäinen hatunnosto lehden aukeaman mittaisesta mielenkiintoisesta artikkelista (KySa 10.10.). Toinen hatunnosto kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavaiselle (kok.), joka uskalsi haastaa valtuutettu Vesa Levosen (kesk.) kannanottoja.

Osaavan toimittajan Issu Huovisen toimittamasta tekstissä kävi ilmi Kirjavaisen sanomaksi: ”Hankkeenohjausryhmä suhtautuu jatkoon edelleen positiivisesti. Ryhmällä on myös yksityiskohtaisempaa tietoa asiasta”. Tässä Marika Kirjavainen paljastaa kotkalaisen kunnallispolitiikan mätäpesäkkeen. On ”erityisiä valtuutettuja”, joilla on oikeus kaupungin talouden ja tulevaisuuden kannalta tärkeässä asiassa ”yksityiskohtaisempaan tietoon”.

Tässä on osaltaan ongelman ydin. Se on kaupungin virkamies- ja luottamusmiesjohtoon piintynyt tapa jakaa valtuutetut, valtuustoryhmien puheenjohtajat ja yleensä kaupunginhallituksen kokouksiin osallistuvat luotettuihin ja ei-luotettaviin. Jako on kyseenalainen tasa-arvon, moraalin ja kaupungin edun näkökulmasta.

Toivottavasti tämä tauti ei tartu Kotkan uuteen kaupunginjohtaja Esa Sirviöön

Pentti Tiusanen, Kotkan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja (vas.)