Lukijalyta: Yhtään koulua tai päiväkotia ei tule Kotkassa lakkauttaa

Jälleen kerran on koulu- ja päiväkotiverkkoselvitys työn alla ja etenkin Pihkoon koulun oppilaiden vanhemmat ovat alkaneet huolestua pienten koululaistensa turvallisesta tulevaisuudesta.

Pihkoon alueen vanhemmat ovat olleet julkisuudessa, koska pelko lähikoulun loppumisesta on jälleen ilmassa. Minuunkin ovat ottaneet yhteyttä usean koulun, mutta etenkin Pihkoon koulun oppilaiden vanhemmat. Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, kun Jäppilän kyläkoulu lopetettiin ja pienet koululaiset joutuivat kulkemaan kauemmas, Pihkoon kouluun. Hetken aikaa jo luultiin, että nyt saavat pienet koululaiset olla rauhassa, mutta turhaan. Taas on pelkoa ja ikävä kyllä, ihan aiheesta. Ainakaan minulla ei ole tietoa siitä, mikä koulu halutaan lopettaa seuraavaksi, mutta aivan varmasti se halu on kaupungin taholta liian suuri. Aina vedotaan rahaan tai siihen, ettei lapsia ole ”tarpeeksi”? Rahaa kyllä on, mutta ne tuhlataan johonkin ihan muuhun!

Hetken aikaa jo luultiin, että nyt saavat pienet koululaiset olla rauhassa, mutta turhaan.

Vanhempia on kaupungin puolelta rauhoiteltu, ettei mistään ole vielä päätetty ja, että asiat ovat vielä kesken. Tottahan se on, mutta aivan varmasti tietyt Kotkan kaupungin virkamiehet esittävät joidenkin koulujen ja päiväkotien lakkauttamista.

Monesti kaupungin taholta saa kuulla, että ”valtuustohan sen päättää”, mutta jos ei kukaan esitä lakkauttamista, niin silloin ei lakkauttamista tarvitse edes käsitellä valtuuston kokouksessa.

Oma mielipiteeni on, niin kuin on aina ollutkin, ettei yhtään koulua tai päiväkotia tule lakkauttaa. Tosin jos tarkoituksena on rakentaa viereen uusi, terve koulu, niin mikä sen parempi vaihtoehto. Sisäilmaongelmia on ollut ja tulee aina olemaan tässä kaupungissa, mutta pääasia, että niistä ollaan nyt kaikki tietoisia ja kaupungin virkamiehet ovat ”vihaisten vanhempien ” ja ”kuumien äitien” ansiosta joutuneet nöyrtymään ja ongelmaan puuttumaan!

Samuli Sibakoff, kaupunginvaltuutettu (ps.), Kotka