Lukijalta: Laskuvirhe Kotkan kirjanpidossa hämmästyttää

Laskuvirhe pankissa sinun eduksesi – tämän lauseen muistavat kaikki Monopolin pelaajat. Nyt kävi Kotkan kaupungilla yhtä hyvä tuuri kuin meillä lapsena. Paljastui laskuvirhe kirjanpidossa, jonka oikaisu katkaisi 27 vuotta jatkuneen taloudellisen syöksykierteen. Hämmästyttävää asiassa on se, että virhe on tehty tasekirjauksessa.

Millähän konstilla tase on vuonna 1993 saatu tasapainoon? Taseen molemmat puolet, vastaavaa ja vastattavaa, pitäisi kai olla yhtä suuret. Joka tapauksessa on hyvä ja iloinen asia, että virhe löytyi ja se korjattiin. Yhdyn vilpittömästi Esa Sirviön ja Sami Virtasen riemuun tapahtuman johdosta. Sami Virtanen, aivan oikein muistuttaa, ettei tässä vielä missään normaalissa tilanteessa olla ja Esa Sirviö haluaa edelleen tasapainottamistoimenpiteitä. Hyvä näin.

Nyt, kun miljoonat on löydetty, voisi talousjohtaja vielä kerran tarkastaa, että virhekirjaus on tosiaan 15,2 miljoonaa euroa eikä jotain muuta rahaa.

Aivan ihmeelliseltä kuulostavat Jari Elomaan kommentit pitkästä ja määrätietoisesta työstä. Onhan tietysti tehty pitkään työtä, kun on 27 vuotta etsitty taseesta hävinneitä miljoonia. Elomaa kuitenkin ansiokkaasti muistuttaa jatkuvasta talouskurista.

Nyt, kun miljoonat on löydetty, voisi talousjohtaja vielä kerran tarkastaa, että virhekirjaus on tosiaan 15,2 miljoonaa euroa eikä jotain muuta rahaa. Kotkalaiset ovat pitkään joutuneet allapäin sanomaan: ”Sorry, miä oon Kotkast”. Nyt voimme taas jättää nuo selitykset pois ja käyttää vanhaa tuttua lausetta: ”Heipä hei ja terveisiä Kotkasta jne…”. Päättäjät voivat nyt jatkaa pitkää ja määrätietoista työtä tavoitteena ylijäämän säilyttäminen ainakin seuraavat 27 vuotta.

Olli Voutilainen, Kotka